Rotfylling

Rotfylling i Kristiansand
 

Det finnes flere årsaker til at nerven/ pulpa inne i tannen dør, bl.a. dypt karies. En betennelse eller infeksjon inne i tannen betyr at nerven er skadet. Plages du av murrende verking spesielt om natten, overfølsomhet for varme, hevelse og ømhet kan det være tegn på en skadet nerve i tannen. Tannen kan reddes med en såkalt rotbehandling.

Rotbehandling starter med at tannlegen fjerner nervene og bakteriene i rotkanalene. Deretter får du et bakteriedrepende medikament i rotkanalen og en midlertidig fylling på. Avhengig av betennelsestilstand må rotkanalen renses flere ganger, som regel 1 til 2 ganger.

Ca 3 – 4 uker etter siste behandling kan rotkanalen bli fylt med et permanent materiale og tannen blir avsluttet med en toppfylling. Etter omtrent 6 mnd gjennomføres en etterkontroll med røntgen av rotspissen av tannen. Rotfylte tenner er svekket og for å unngå at tannen knekker er det som oftest nødvendig med en krone i tillegg.

Behandlingen utføres som oftest med lokalbedøvelse og er som regel smertefri. Det finnes ingen grunn til å være engstelig for en rotbehandling.